Psykoterapi på Fyn

Berit Holst

Traume -PTSD-Unfinished Business

bevidsthed - erkendelse -forandring

Har du symptomer som:

  • kroniske smerter,
  • tiltagende
  • humørsvingninge
  • irritation,
  • aggressioner,
  • ændret syn på egen formåen og negativt billede af dig selv…                                                                                    
  • så kan det være symptomer på at du enten er traumeramt eller har nogle fastlåste mønstre, som det ville være godt at få kigget på.  Vi er ikke altid bevidste om at vi kan være ramt af et traume. I gestaltterapien taler vi om “Unfinished Business”. Det udtryk indikerer at der er noget vi ikke har fået bearbejdet. Det “sidder fast” i kroppen og udmønter sig i fastlåste mønstre og fysiske symptomer. Begrebet indikerer også at, vi kan gå tilbage og undersøge Unfinished Business og dermed få kontakt til det vi ikke har fået bearbejdet. Måske havde vi ikke nogen at tale med, måske var smerten for stor… 

Kroppen er klog og forsøger at beskytte os mod faremomenter. Vores forsvarsmekanismer forstærkes efter en traumatisk oplevelse. Det kan betyde at vores forsvarsmekanismer hæmmer vores evne til at danne tillidsfulde relationer, bevare kontakten til os selv og omverdenen. 

“Traumets rødder ligger i vores instinktuelle fysiologi. Som resultat heraf, er det både gennem kroppen og gennem bevidstheden, at vi opdager nøglen til at helbrede det”
- dr.Peter A. Levine

Problemstillinger

Som jeg har arbejde med før

Symptomer

Forvirrethed, kroniske smerter, øget træthed, hukommelsestab, pludselige humørsvingninger, mareridt, søvnløshed, stærk affekt, undgåelse, irritation, magtesløshed, depression, angst og fobier, grådlabilitet, hyperaktivitet, formindsket evne til at klare stress mm.